Annons
Nyheter

Berlusconi något bättre på intensiven

Italien • Publicerad 13 april 2023
Reportrar utanför det sjukhus i Milano där Silvio Berlusconi får intensivvård. Arkivbild.
Reportrar utanför det sjukhus i Milano där Silvio Berlusconi får intensivvård. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi får fortfarande intensivvård, men han ser ut att vara på bättringsvägen.

Under de senaste tre dagarna har 86-åringen visat tecken på stadig förbättring, meddelar hans läkare vid San Raffaele-sjukhuset i Milano.

Annons

Berlusconi lades förra veckan in på sjukhus för intensivvård, för andra gången på kort tid. Hans läkare tillkännagav att han har haft leukemi under en längre tid och får behandling med kemoterapi, även känt som cytostatika.

Han har också drabbats av lunginflammation. För närvarande pekar det mesta mot att intensivvården kommer att fortsätta, enligt torsdagens bulletin från sjukhuset.

Den ständigt skandalomsusade mediemagnaten Berlusconi har varit Italiens premiärminister i tre omgångar: 1994–1995, 2001–2006 samt 2008–2011.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons