Annons
Nyheter

Berusade bongospelare stal prästkläder i kyrka

Det har varit en stökig natt i Grästorps kyrka i Västergötland. Två män tog sig in genom att slå sönder ett fönster. Därinne välte de olika föremål, sprutade med brandsläckare i sakristian och satte även i gång klockorna som slog ett antal gånger.
Brott • Publicerad 1 juli 2023
Två män levde rövare i en kyrka i Grästorp under natten. Arkivbild
Två män levde rövare i en kyrka i Grästorp under natten. ArkivbildFoto: Don Campbell/AP/TT

När männen lämnade kyrkan var de iklädda prästkläder. Då hade de övergått från kyrkklockorna till att spela på en bongotrumma, skriver polisen på sin sajt.

– Det var vittnen som dels hörde klockspelet och reagerade på att något var konstigt: det var mitt i natten, samt att det inte lät som det brukade. Vittnen har också sett dem lämna kyrkan spelandes på en bongotrumma, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.

Annons

Enligt vittnen var männen troligen berusade.

En anmälan om stöld genom inbrott, skadegörelse samt försök till grov skadegörelse är upprättad. Förutom prästkläderna och bongotrumman – troligen ett av de instrument som förvarades i kyrkan – verkar inget annat saknas.

– Vi har inga misstänkta men kunde säkra en del spår, det är lite olika saker som hittats på marken och inne i kyrkan. Det var en otrolig röra där inne. Vi hoppas kunna gripa dem, det här är väldigt tråkigt för kyrkan, säger Caroline Karlsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons