Annons

Besök på äldreboenden förbjuds

Regeringen har beslutat att införa totalt besöksförbud på landets äldreboenden.
– Regeringen ser ett behov av enhetlighet, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) på en pressträff.
Coronavirus (TT) • Publicerad 31 mars 2020
Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) under pressträffen.
Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) under pressträffen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Vid regeringssammanträdet i går beslutade vi om ett besöksförbud på landets samtliga äldreboenden. Det beslutet träder i kraft i morgon, onsdag. Regeringen har tidigare lämnat en skarp rekommendation mot att besöka äldreboenden och flera kommuner har infört besöksförbud, säger Lövin.

Under presskonferensen säger Lövin också att Folkhälsomyndigheten fått i uppdrag att ta fram en plan för att testa fler.

– Regeringen har i dag beslutat att ge fem myndigheter i uppdrag att skyndsamt ta fram en nationell strategi för att utöka testningen för covid-9. Det är fortsatt viktigt att prioritera sjukvården, både bland patienter och bland personal. Uppdraget syftar till att utöka testningen till andra prioriterade grupper som är samhällskritiska, säger Lövin vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons