Annons
Nyheter

Bhutan får en halv miljon doser covidvaccin

Bhutan • Publicerad 13 juli 2021
En äldre man i Bhutan får sin första dos vaccin mot covid-19. ArkivbildFoto: Bhutans hälsodepartement/AP/TT

Bhutan har fått en halv miljon doser av Modernas covidvaccin via det globala vaccinprogrammet Covax, rapporterar nyhetsbyrån Efe. Inom de närmaste dagarna väntas ytterligare några hundra tusen doser anlända från utlandet.

Nästan hela den vuxna befolkningen vaccinerades med en första dos i mars tack vare en donation på 550 000 doser från Indien. Men i april avbröt Indien sin vaccinexport för att prioritera sin egen befolkning vilket gjorde att Bhutan inte kunde erbjuda invånarna någon andra dos.

Annons

Med de nya doserna räknar myndigheterna med att den vuxna delen av landets 800 000 invånare ska vara färdigvaccinerad i slutet av juli.

Det avskilda landet i Sydostasien, som i åratal motstått öppnandet av sina gränser för att bevara lokala sedvänjor, har inte lyckats stoppa coronaviruset från att sprida sig. Hittills har 2 290 invånare smittats och minst ett dödsfall har kunnat kopplas till covid-19.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons