Annons
Nyheter

Biden aviserar nya sanktioner mot Iran

USA • Publicerad 15 september 2023
USA:s president Joe Biden talar i Vita huset under fredagen.
USA:s president Joe Biden talar i Vita huset under fredagen.Foto: Susan Walsh/AP/TT

På ettårsdagen av 22-åriga Mahsa Aminis död tillkännager USA:s president Joe Biden nya sanktioner mot Iran. USA bekräftar sitt "engagemang för det modiga folket i Iran som fortsätter hennes uppdrag", enligt presidenten.

– De inspirerar världen med sin motståndskraft och sin beslutsamhet. Och tillsammans med våra allierade och partners stöttar vi dem, sade Biden.

Annons

29 personer och organisationer med koppling till Aminis död omfattas av sanktionerna, bland dem medlemmar i regeringens säkerhetsstyrkor samt två regimvänliga nyhetsbyråer. Irans utrikesminister avfärdar sanktionerna som ett "skämt", rapporterar den statliga nyhetsbyrån Isna.

Mahsa Amini, som dog efter att ha gripits av Irans moralpolis, blev en symbol för det politiska motståndet i landet och ledde till omfattande protester.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons