Annons

Biden håller möte med "Quad-ledare"

USA • Publicerad 3 mars 2022
Indiens premiärminister Narendra Modi vid ett möte i Vita huset med USA:s president Joe Biden och de andra ledarna i "the Quad". Arkivbild
Indiens premiärminister Narendra Modi vid ett möte i Vita huset med USA:s president Joe Biden och de andra ledarna i "the Quad". ArkivbildFoto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president Joe Biden ska hålla ett digitalt möte med ledarna för Indien, Japan och Australien på torsdagen, uppger det indiska utrikesdepartementet. Samarbetet, som kallas "the Quad" har bland annat till syfte att motverka kinesisk dominans.

Men mötet kan också vara ett tillfälle att diskutera kriget i Ukraina och sätta press på Indiens premiärminister Narendra Modi. New Delhi har starka band till Moskva och har lagt ner sin röst i både FN:s säkerhetsråd och generalförsamling vid omröstningar om invasionen i Ukraina.

USA har tidigare uppmanat Indien att använda sitt "inflytande" i kontakterna med Moskva.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons