Annons
Nyheter

Pojke död efter svår olycka med A-traktor

En 15-årig pojke har avlidit och tre andra tonårspojkar har skadats allvarligt efter att en A-traktor krockade med ett träd utanför Grebbestad.
Olycka • Publicerad 15 oktober 2022
En femtonårig pojke har omkommit i en singelolycka utanför Grebbestad, ytterligare tre tonåringar vårdas på sjukhus för sina skador. Arkivbild.
En femtonårig pojke har omkommit i en singelolycka utanför Grebbestad, ytterligare tre tonåringar vårdas på sjukhus för sina skador. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den svåra dödsolyckan skedde på väg 163 utanför Grebbestad i Bohuslän strax före midnatt. I fordonet färdades fyra tonårspojkar.

– Ytterligare en kille är allvarligt skadad och han flögs till Sahlgrenska och vårdas där, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Annons

De två andra pojkarna, 14 och 15 år gamla, fördes till sjukhus i Trollhättan. Även de med allvarliga skador.

– De har allvarliga men stabila skador och är kvarliggande för vård, säger Johan Ernelin, NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap.

Räddningstjänsten uppger för Göteborgs-Posten att pojkarnas fordon har kört av vägen och sedan krockat med ett träd.

– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och sedan har vi tagit bilen i beslag. Så får vi se vad vi kan utreda kring förloppet, det är jättesvårt att säga något just nu, säger Andreas Odén på polisen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons