Annons

Biträdande kulturchef: "Jag har fått sparken"

Kultur • Publicerad 14 januari 2020
Aftonbladets nya kulturchef Karin Pettersson funderar på hur kulturredaktionen ska utformas. Biträdande kulturchefen Martin Aagård hävdar att han fått sparken från redaktionen. Arkivbild
Aftonbladets nya kulturchef Karin Pettersson funderar på hur kulturredaktionen ska utformas. Biträdande kulturchefen Martin Aagård hävdar att han fått sparken från redaktionen. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Aftonbladets biträdande kulturchef Martin Aagård får inte fortsätta sin tjänst på tidningens kulturredaktion. Det uppger han själv för Dagens Nyheter. Den nya kulturchefen Karin Pettersson tycker att redaktionen är för homogen och har jobbat ihop för länge, enligt Aagård. I stället vill hon rekrytera en yngre person med ett annat nätverk.

– Jag har inte fått sparken från Aftonbladet, men jag har fått sparken från kulturredaktionen. Vad jag kommer att jobba med framöver är inte bestämt än, säger Martin Aagård till Dagens Nyheter.

Annons

Tidningen har också varit i kontakt med Karin Pettersson som inte vill kommentera Martin Aagårds uppgifter.

– Jag håller på att fundera över hur redaktionen ska fungera och vem som ska göra vad, säger Karin Pettersson till DN.

Martin Aagård har tidigare varit redaktör på Svenska Dagbladet, chefredaktör för Konstnären och kulturredaktör på Arbetarbladet och Dalarnas Tidningar. Han är medlem i popbandet Doktor Kosmos.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons