Annons
Nyheter

Nedåt på ledande Asienbörser

De flesta asiatiska börserna sjönk i torsdagens handel. Utvecklingen ligger i linje med hur det ser ut i terminshandeln inför dagens handel på börserna i Europa och på Wall Street.
Ekonomi • Publicerad 13 januari 2022
Press nedåt på ledande Asienbörser. Arkivbild
Press nedåt på ledande Asienbörser. ArkivbildFoto: Ahn Young-joon/AP/TT

Tokyobörsens Nikkei 225-index sjönk 1 procent, medan det bredare Topix-index sjönk 0,7 procent.

Seoulbörsens Kospi-index backade 0,4 procent, medan Taiwanbörsen gick mot strömmen med en uppgång på 0,3 procent.

Annons

På Hongkongbörsen var det svagt nedåt i den avslutande handeln, medan börserna i Shanghai och Shenzhen låg på minus 1 respektive 1,4 procent inför stängning.

Många på marknaden positionerar sig just nu för de räntehöjningar som väntas i USA i år, sedan inflationen i världens största ekonomi lyft till 7 procent – den högsta nivån på nästan 40 år.

I Kina pressas aktier med exponering mot bostadsmarknaden, då en våg av betalningar från sektorn ska in denna vecka.

Nedgången följer på en svagt positiv utveckling på Wall Street i onsdagens handel, präglad av inflationsdata för december i linje med förväntningarna och en ny upplaga av Beige Book från USA:s centralbank Federal Reserve, som visade att tillväxten var måttlig i avslutningen av 2021 samtidigt som förhoppningarna om tillväxten i början av 2022 dämpats i flera regioner i USA.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons