Annons
Nyheter

Blandat på Wall Street

Börs • Publicerad 9 januari 2023
Börserna på Wall Street gick åt olika håll på måndagen. Arkivbild
Börserna på Wall Street gick åt olika håll på måndagen. ArkivbildFoto: Seth Wenig/AP/TT

Efter en stark inledning på USA-börserna mattades handeln betydligt efter att två tjänstemän på centralbanken sagt att räntan kan behöva höjas till över 5 procent innan Feds räntehöjningstakt kan pausas.

Börsens breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Dow Jones industriindex tappade 0,3 procent. Ljuspunkten var tekniktunga Nasdaqs kompositindex som steg 0,6 procent.

Annons

Till dragloken hörde elbilstillverkaren Tesla, upp 6,0 procent, och grafikkortstillverkaren Nvidia som steg 5,2 procent.

Till förlorarna hörde läkemedelsbolaget Pfizer vars aktie backade 5,0 procent. Nedgången kom efter ett utslag i Högsta domstolen som hindrar bolaget från att använda det allmänna sjukförsäkringssystemet Medicare för sin försäljning av en kostsam hjärtmedicin. Tillbakagången späddes på av ett dödläge i prisförhandlingarna med Kina om covidläkemedlet Paxlovid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons