Annons

17-åring fixade Blåvittsegern: "Jätteglad"

Han är bara 17 år gammal.
Men mot Elfsborg låg Blåvitts Benjamin Nygren bakom det mesta.
Fotboll • Publicerad 7 april 2019
Benjamin Nygren (till vänster) och hans Göteborg fick fira rejält i hemmasegern mot Elfsborg.
Benjamin Nygren (till vänster) och hans Göteborg fick fira rejält i hemmasegern mot Elfsborg.Foto: Adam Ihse/TT

Han passade fram till Patrik Karlsson Lagemyrs 1–0-mål, pricksköt själv in 2–0 och var framspelare också när Sebastian Ohlsson smällde in 3–0-målet. Efter matchen var 17-årige Benjamin Nygren bubblande glad, men samlad.

– Det är klart att det här är det mäktigaste jag har varit med om. Det var hur häftigt som helst. Jag är jätteglad, sade han när han möttes av ett tiotal journalister utanför hemmalagets omklädningsrum.

Matchens spelare

Annons

Nygren hade en överdimensionerad check från en sponsor som bevis för att han utsetts till bäst på planen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi börjar inte så bra men när vi får det första målet så tar vi över matchen helt. Jag försöker bara spela mitt spel och göra det så bra som möjligt. Det kändes som att vi kunde ha gjort några mål till.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi lyfte också anfallstalangens prestation.

– Det var lite si och så under den första kvarten, men när vi får 1–0 växer han och gör en fantastisk match. Han gör det bra, precis som hela laget. Han oroar Elfsborgs försvar under resten av matchen, sade Asbaghi.

Jämför med Zlatan

Samtidigt fyllde Asbaghi på med att trycka på Nygrens unga ålder och att det måste vara rimliga förväntningar på honom från både medias och supportrarnas sida.

– Det är väldigt stora förväntningar på Benjamin. Han är bara 17 år och det var inte ens så stora förväntningar på Zlatan när han var i den åldern.

Blåvitts tränare pekade på laginsatsen som den stora anledningen till att det blev tre säkra poäng på Nya Ullevi. Det var annat jämfört med premiärförlusten på bortaplan i Eskilstuna för en vecka sedan (1–3).

– Vi kom från en förlust senast. När vi får med oss 1–0 mot Elfsborg så påverkar det mycket. Det låter klyschigt, men det blir inte många mål i fotboll – även om vi kunde ha gjort fler mål idag. Det första målet är viktigt, helt klart. Efter det första målet gör vi en väldigt bra fotbollsmatch på alla sätt och vis. Vi försvarar bra och vi skapar många bra målchanser. Det var en väldigt bra dag för IFK Göteborg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons