Annons
Nyheter

Blodig man larmade polis – anhållen för mord

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord i Borås. Han tog sig själv blodig och förvirrad till polishuset.
Brott • Publicerad 19 februari 2023
Den blodige mannen dök själv upp utanför polishuset i Borås. Arkivbild.
Den blodige mannen dök själv upp utanför polishuset i Borås. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Polisen fick på söndagsmorgonen larm om en blodig man i ett trapphus i centrala Borås. Mannen försökte ta sig in i en bostad, utan att någon öppnade.

Mannen dök sedan upp utanför polishuset och påstod att det fanns en avliden person i en bostad i närheten. När polisen åkte till adressen visade sig uppgifterna stämma. Personen konstaterades avliden av ambulanspersonal. På platsen hittades också en kniv som kan kopplas till brottet.

Annons

Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning. Den misstänkte, som är i 20-årsåldern, är gripen för mord alternativt dråp. Den avlidne är en man i 50-årsåldern. Polisen har även knackat dörr i området.

Under dagen har mannen anhållits av åklagare.

– Han hördes väldigt kort under förmiddagen. Vi väntar oss ett längre förhör längre fram när han fått försvarare på plats, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till Borås Tidning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons