Annons

Boende fick grönt vatten i kranarna

Samhälle • Publicerad 15 januari 2020
Flera boende i stadsdelen Majorna i Göteborg blev på onsdagsförmiddagen lite förvånande. För vattnet som kom ur kranarna var grönt och inte ofärgat som det brukar vara. Arkivbild.
Flera boende i stadsdelen Majorna i Göteborg blev på onsdagsförmiddagen lite förvånande. För vattnet som kom ur kranarna var grönt och inte ofärgat som det brukar vara. Arkivbild.Foto: Christine Olsson

Flera boende i stadsdelen Majorna i Göteborg blev på onsdagsförmiddagen förvånande när det kom grönt vatten ur kranarna. Men det fanns en förklaring.

– Vi doserar in det gröna för att hitta läckor. Det är absolut inget farligt, säger Björn Ekbom vid Göteborg energi till Göteborgs-Posten.

Annons

Den gröna färgen kommer från ämnet pyranin. Det har länge funnits i vattnet i fjärrvärmesystemet för att upptäcka läckor i fjärrvärmeväxlar. När det kommer grönt vatten är det sannolikt fjärrvärmen som läcker, att en felkoppling eller annat fel har uppstått.

Får man grönt vatten hemma bör man rapportera det till sin fastighetsägare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons