GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oklart vad som utlöste explosion i Eskilstuna

Efter en explosion i en lägenhet i Eskilstuna på fredagen har boende i flerbostadshuset nu fått återvända till sina hem.
Vad som utlöste detonationen är inte känt, men polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.
Brott • Publicerad 23 juli 2021
En fönsterkarm har lossnat från huset där en explosion skedde på fredagen. Arkivbild.
En fönsterkarm har lossnat från huset där en explosion skedde på fredagen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till ett lägenhetsbråk med krossade rutor i Eskilstuna tidigt på fredagsmorgonen. Det visade det sig att det skett en explosion i lägenheten.

Bostadshuset utrymdes och området runt omkring spärrades av.

Vid 9-tiden anlände det nationella bombskyddet till platsen för att undersöka byggnaden. Under tiden arbetade polisen med att säkra avspärrningarna och samla in information om händelsen.

Ingen skadades allvarligt i samband med detonationen men det är inte känt om någon befann sig i själva lägenheten vid tidpunkten för explosionen.

De boende i huset välkomnades tillbaka till sina lägenheter vid 11-tiden, med undantag för den skadade lägenheten.

Vad som orsakade detonationen har inte kunnat fastställas, men det ska inte röra sig om ett mekaniskt fel, skriver polisen på sin sajt.

Ingen misstänkt har gripits i ärendet, som utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Såväl bombskyddet som polisen har lämnat platsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.