Bokks galna målform höll i sig när Rögle vann

Individuella misstag i Skellefteå – och en stekhet Dominik Bokk.
Där har ni huvudorsakerna till att Rögle vann stort med 4–0 på hemmais.
Ishockey • Publicerad 21 januari 2020
Sex mål. Det är Dominik Bokks facit de senaste fem matcherna i SHL.
Sex mål. Det är Dominik Bokks facit de senaste fem matcherna i SHL.Foto: Anders Bjurö/TT

Fram till förra omgången mot Brynäs var Skellefteå SHL:s formstarkaste lag med fem raka vinster.

Nu har Norrlandsklubben plötsligt två raka nederlag.

Borta mot Rögle var det oskärpa såväl framåt som bakåt som fällde avgörandet till hemmalagets förde.

Första perioden såg ut att sluta mållös – men ett grovt misstag av Jonathan Pudas bröt dödläget med 1.36 kvar till pausen. Den 26-årige backen tappade pucken precis framför eget mål till Nils Höglander som enkelt gjorde 1–0.

Förvandling för Bokk

Och i den andra perioden kom det fler presenter från gästerna.

Arvid Lundbergs passning bakom eget mål höll ingen vidare kvalitet och bröts enkelt av Mattias Sjögren som kunde assistera Adam Enström till att dunka in pucken i nät från nära håll.

Rögle ökade sedan på till 3–0 innan perioden var slut – och det genom en minst sagt het spelare från Tjeckien.

Dominik Bokk hade inför JVM i slutet på året inte noterats för fler än fyra poäng (1+3). Men sedan han kom hem från turneringen har det lossnat ordentligt.

Rycker i tabellen

När 19-åringen stänkte in 3–0 från en snål vinkel – en puck som målvakten Gustaf Lindvall borde ha tagit – var hans sjätte mål på de fem senaste matcherna ett faktum.

– Mycket handlar om självförtroende, konstaterar Röglespelaren Ted Brithén i C More och fortsätter:

– Det har han hittat och ett spel som funkar för honom. Han vill inte hålla på och gröta för mycket, utan han är bra på fria ytor. Får han såna lägen så har han kvaliteten och sätter dit den. Gör han det konsekvent resten av säsongen så bådar det väldigt gott.

Brithén fick sedan äran att avsluta målskyttet i den tredje perioden genom att sätta 4–0 i ett vackert anfall.

Inför matchen stod de båda lagen på samma poäng i tabellen, men i och med vinsten rycker Ängelholmslaget upp till fjärde plats medan Skellefteå är kvar som sexa.