GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bokmässan går starkare ur pandemin

Bokmässan går starkare ur pandemin, även om de fysiska gästerna är färre än 2019. Drygt 82 000 personer besökte mässan i Göteborg under helgen.
Litteratur • Publicerad 25 september 2022
Mässchefen Frida Edman under "Bokmässan by Night" på mässans andra dag.
Mässchefen Frida Edman under "Bokmässan by Night" på mässans andra dag.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bokmässan i Göteborg har nu stängt för den här gången, den första fysiska bokmässan sedan pandemin.

Strax före stängning räknades den preliminära besökssiffran till 82 156 personer, något lägre än 2019 års 86 132. Men rekordet är faktiskt ändå slaget.

Nytt för i år är nämligen att mässan har hållits digitalt parallellt med den fysiska. Räknar man in de omkring 7 000 digitala gästerna går Bokmässan starkare ur pandemin.

– Många har upptäckt Bokmässan play under pandemin och har valt att ta del av seminarierna digitalt även i år. Men vi ser också att väldigt många av de som har sett seminarierna digitalt de senaste två åren har kommit och sett dem fysiskt nu, säger Frida Edman, mässansvarig.

Många av seminarierna har varit fullsatta, säger hon. Långa köer ringlade sig både till boksignering med barnidolerna I Just Want To Be Cool och till föreläsningen "Diplomatiskt toppmöte" med Jan Eliasson och Staffan de Mistura.

– Det säger något om bredden. Det är verkligen en härlig känsla att publiken är tillbaka och stämningen har varit magisk, säger Edman.

Nästa års bokmässa kommer att ha två teman, "Judisk kultur" och "Staden".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.