Annons

Boktipset tillbaka i "Go'kväll"

Litteratur • Publicerad 7 januari 2020
Linda Olofsson, Inger Ljung Olsson, Pia Herrera och Beppe Starbrink i Go'kväll. Pressbild.
Linda Olofsson, Inger Ljung Olsson, Pia Herrera och Beppe Starbrink i Go'kväll. Pressbild.Foto: Matilda Sandberg/SVT

I höstas försvann boktipssegmentet ur SVT:s program "Go'kväll", till många tittares förtret. Beslutet att pausa bokrecensionerna möttes också av kritik i Kultursverige och från bokbranschen.

”Efter böckernas uttåg ur morgon-tv:n för ett par år sedan, sker nu alltså en slutlig utradering av litteraturens breda närvarostatus hos SVT. Bye bye folkbildning”, skrev till exempel Expressens kulturredaktör Daniel Sjölin i en krönika.

Annons

I samband med säsongsstarten av Go'kväll gör boktipsen nu comeback i rutan, fast i en annan form, meddelar SVT. I stället för att ha en stående bokrecensent, som fram till i höstas var Ingalill Mosander, kommer nu fyra personer att dela på ansvaret.

Med start onsdagen den 8 januari är boktipset är tillbaka i ny kostym med Johan Malm, Johanna Lundin, Monica Lindgren och Titti Schultz som tipsare, skriver SVT i ett pressmeddelande.

”Go’ kväll har säsongspremiär den 7 januari i SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons