Annons
Nyheter

Bolag bröt mot upphandlingsregler

Ekonomi • Publicerad 6 juli 2021
Konkurrensverket yrkar att Eksjö Energi ska betala 220|000 kronor i böter för att ha brutit mot upphandlingsreglerna. Arkivbild.
Konkurrensverket yrkar att Eksjö Energi ska betala 220|000 kronor i böter för att ha brutit mot upphandlingsreglerna. Arkivbild.Foto: Jonas Dagson/TT

Konkurrensverket yrkar att det kommunala bolaget Eksjö Energi ska betala 220 000 kronor i böter för otillåten direktupphandling, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Under våren 2020 upphandlade bolaget ett avtal om revision av en avfallspanna till ett värde av cirka tre miljoner kronor.

Annons

Uppköpet bryter mot upphandlingsreglerna, framhåller Konkurrensverket med hänvisning till att det inte annonserades enligt LUF (lagen om upphandling inom försäljningssektorerna).

Myndigheten har därför vänt sig till förvaltningsrätten i Jönköping med yrkandet att bolaget ska betala en upphandlingsskadeavgift för regelbrottet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons