Annons
Nyheter

Borgmästare mördad i oroshärd i Mexiko

Mexiko • Publicerad 11 mars 2022
Soldater ur Mexikos armé patrullerar i Aguililla kommun i Mexiko den 18 februari. Orten har hamnat mitt i ett blodigt kartellkrig.
Soldater ur Mexikos armé patrullerar i Aguililla kommun i Mexiko den 18 februari. Orten har hamnat mitt i ett blodigt kartellkrig.Foto: Armando Solis/AP/TT

Beväpnade män har mördat borgmästaren i staden Aguililla i västra Mexiko, meddelar myndigheter.

Borgmästaren César Valencia sköts till döds när han färdades i en av stadsförvaltningens bilar i närheten av en idrottsplats, enligt militär personal som beordrades till platsen. Valencia träffades av minst två skott, ett i nacken och ett i bröstet.

Annons

Delstatsguvernören Alfredo Ramírez Bedolla fördömer mordet i ett inlägg på Twitter.

Aguililla är den ort där ledaren för Jalisco-kartellen, Nemesio Oseguera Cervantes – också kallad El Mencho – föddes. En belöning på 10 miljoner dollar utlovas för uppgifter som leder till hans gripande.

Delstaten Michoacán, där Aguililla ligger, har drabbats hårt av ett krig mellan två rivaliserande narkotikakarteller. På en annan plats i regionen dödades flera människor i sammandrabbningar mellan misstänkta gängmedlemmar på torsdagen, uppger åklagare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons