Annons
Nyheter

Boris Johnson till antivaxxare: Rappakalja!

Storbritannien • Publicerad 6 januari 2022
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson går till skarpt angrepp mot vaccinmotståndare och desinformation som sprids i sociala medier. Här besöker han en vaccinationsinrättning i Northampton.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson går till skarpt angrepp mot vaccinmotståndare och desinformation som sprids i sociala medier. Här besöker han en vaccinationsinrättning i Northampton.Foto: Peter Cziborra/poolfoto via AP/TT

Saker som vaccinmotståndare sprider i sociala medier är rent och skärt nonsens, understryker Storbritanniens premiärminister Boris Johnson med ett skärpt tonläge.

– Jag vill säga till "anti-vax"-förespråkarna, människorna som lägger ut denna "mumbo jumbo" (ungefär rappakalja, hokus pokus) i sociala medier: De har helt och hållet fel, säger Johnson inför ett pressuppbåd under ett besök på en vaccinationsklinik.

Annons

– Vilken tragedi, att vi har så mycket tryck på NHS (den brittiska vårdmyndigheten) och så mycket svårigheter som våra läkare och sköterskor behöver gå igenom samtidigt som vi har folk där ute som slänger ur sig fullständigt nonsens om vaccin.

Johnson säger vidare att han inte velat vara så rak tidigare då han i grunden anser att det är viktigt att vaccineringen sker med frivillighet. Den senaste tiden har brittiska sjukhus fyllts på med covidpatienter och majoriteten av dem som intensivvårdas är ovaccinerade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons