Annons

Bornebusch och Karlsson gör countrydrama

Tv • Publicerad 28 januari 2020
Josefin Bornebusch och Jonas Karlsson skriver, regisserar och spelar äkta makar i den kommande Viaplay-serien "Harmonica". Pressbild.
Josefin Bornebusch och Jonas Karlsson skriver, regisserar och spelar äkta makar i den kommande Viaplay-serien "Harmonica". Pressbild.Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén

Josefin Bornebusch och Jonas Karlsson skriver manus, regisserar och spelar huvudrollerna i en ny romantisk dramaserie med titeln "Harmonica".

Serien följer countryduon och äkta makarna Harry och Monica vars framgångsrika karriär har börjat dala. I ett försök att rädda såväl karriären som äktenskapet ger de sig ut på en nostalgiturné i Europa.

Annons

Josefin Bornebusch säger enligt ett pressmeddelande att inspirationen till serien kom efter att hon hade sett en konsert med First Aid Kit, vars musik hon beskriver som "visuell".

"Jag såg bilder och scener framför mig", säger hon.

Hon berättar även att huvudrollsinnehavarnas sångkunskaper sätts på prov i serien.

"Oh yes. Ni kommer att få höra oss sjunga. Allt det skyller jag på Jonas. Tanken från början var nog aldrig att vi skulle göra allt, men nu blev det så."

Inspelningarna av "Harmonica" påbörjas i april. Serien väntas få premiär i Viaplay 2021.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons