Annons

Bostad upptäckt i Malmökrogs källare

Brott • Publicerad 16 januari 2020
Under en välbesökt restaurang på Möllevången i Malmö fanns ett utrymme med sovplats för anställda. Upptäckten gjordes av stadens miljöinspektörer, som nu har belagt den hälsofarliga bostaden med förbud. Arkivbild.
Under en välbesökt restaurang på Möllevången i Malmö fanns ett utrymme med sovplats för anställda. Upptäckten gjordes av stadens miljöinspektörer, som nu har belagt den hälsofarliga bostaden med förbud. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Under en välbesökt restaurang på Möllevången i Malmö fanns ett utrymme med sovplats för anställda. Upptäckten gjordes av stadens miljöinspektörer, som nu har belagt den hälsofarliga bostaden med förbud, rapporterar Hem och Hyra.

Inspektörerna hade inför den oanmälda inspektionen fått tips om hur anställda under vintern sov i krogens källare, och väl på plats upptäcktes ett rum med bäddad säng i ett rum utan dagsljus, ventilation och utrymningsväg.

Enligt krogägaren har sängen stått oanvänd i 13 år, men inspektörerna på plats höll inte med och har nu förbjudit användning av rummet. Varje gång förbudet bryts kommer restaurangen tvingas betala ett vite på 25 000 kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons