Annons
Nyheter

Bostadspriserna sjönk på flera håll i juni

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2021
Priserna på bostadsrätter sjönk på flera håll i juni, enligt SBAB:s och Boolis prisindex. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Priserna på lägenheter sjönk i de tre storstadsområdena i juni och i Storstockholm samt i Södra Sverige sjönk även villapriserna, enligt ett prisindex från SBAB och Booli.

I Malmö med omnejd backade bostadsrättspriserna med 1,5 procent. I Storgöteborg var nedgången 0,4 procent och i Storstockholm sjönk priserna med 0,1 procent. I övriga delar av landet fortsatte priserna uppåt, mest i mellersta Sverige.

Annons

"Prisutvecklingen på lägenheter i våra storstäder under juni bekräftar den tendens vi sett under ett tag om att vi nu nått upp till en smärtgräns", säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, i en kommentar.

Villapriserna fortsatte uppåt i både Malmö och Göteborg samt i Mellersta och Norra Sverige. Prisuppgången var störst i Norra Sverige, upp 2,3 procent i juni.

I Storstockholm föll dock huspriserna med 1,6 procent och i Södra Sverige var nedgången 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons