GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brand i avfallsanläggning –VMA utfärdades

Brand • Publicerad 24 juni 2022
Räddningstjänsten utfärdade ett VMA i samband med en brand i en avfallsanläggning i Vaggeryd. Arkivbild.
Räddningstjänsten utfärdade ett VMA i samband med en brand i en avfallsanläggning i Vaggeryd. Arkivbild.Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Under torsdagskvällen började det brinna i en avfallsanläggning i Vaggeryd. Räddningstjänsten var på plats med ett stort antal resurser för att bekämpa branden.

Tidigt under midsommaraftonens morgon orsakade branden en kraftig rökutveckling i ett större område, vilket orsakade skymd sikt på E4 intill. Räddningstjänsten gick ut med ett viktigt meddelande till allmänheten, ett VMA, där boende i Vaggeryd uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vid 08.50 hävde räddningstjänsten meddelandet.

– Läget är under kontroll och det är ingen större rökutveckling längre. Vi har börjat avveckla arbetet på plats, säger Pierre Wernersson, ledningsbefäl vid räddningstjänsten i Vaggeryd.

Enligt räddningstjänsten är det oklart vad som kan ha orsakat branden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.