Annons
Trelleborg

Brand i Beddingevilla

Larm gick på lördagseftermiddagen om brand i en villa i Beddingestrand. Brandkåren fick bryta upp delar av en vägg för att släcka.
Beddingestrand • Publicerad 4 april 2020
Brandmännen fick bryta upp en bit av väggen, intill husets entré, för att komma åt branden.
Brandmännen fick bryta upp en bit av väggen, intill husets entré, för att komma åt branden.Foto: Räddningstjänsten

Larmet om villabrand på Sergeantvägen i östra Beddingestrand gick strax efter klockan 14, och Trelleborgs räddningskår ryckte ut.

Husägaren var hemma vid tillfället, och har själv tillsammans med grannar försökt släcka med vattenslang.

Annons

Tack vare att räddningstjänsten har en förstainsatsperson stationerad i Smygehamn kunde man snabbt ha personal på plats för att påbörja släckning. Det visade sig dock att det krävdes större insatser. Både Klagstorpskåren och Trelleborgskåren kom till villan.

– Branden har börjat i en blomsterlåda på utsidan av huset. Oklart varför, berättar Martin von Gertten, yttre befäl på räddningstjänsten i Trelleborg.

– Sedan har den tagit sig in i väggen och upp i takfoten, där vi har begränsat skadan efter att först ha brutit upp väggen.

Strax efter klockan 15 kunde räddningstjänsten åter lämna platsen.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons