Annons

Kraftig brand i Göteborg utreds som mordbrand

Blåljus • Publicerad 5 april 2019
Rök från brand i industrilokal i Göteborg.
Rök från brand i industrilokal i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Det brinner kraftigt i en industrilokal på Hisingen i Göteborg. Räddningstjänsten är på plats med ett 40-tal brandmän, och även polisen har patruller där.

– Vi har flera patruller på plats och vi biträder räddningstjänsten. Det finns personer i området så vi har fått göra en avspärrning, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Annons

Inga människor befann sig i lokalen när branden utbröt, däremot i närområdet, uppger polisen. Räddningstjänsten meddelar att släckningsarbetet kommer att pågå under kvällen och natten för att förhindra spridning.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Det brinner fortfarande i byggnaden, men det är inte lika stor spridningsrisk till närliggande byggnader som tidigare. Vi kommer att ha kvar folk under natten, säger Madelein Nilsson, stabschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet kom in till SOS klockan 18.20 på fredagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons