Annons

Bränder tvingar tennisturnering att flytta

Tennis • Publicerad 3 januari 2020
Brandförbud råder i Australiens huvudstad Canberra, som de senaste dagarna varit inbäddat i rök från de omgivande terrängbränderna. Bilden togs på nyårsdagen.
Brandförbud råder i Australiens huvudstad Canberra, som de senaste dagarna varit inbäddat i rök från de omgivande terrängbränderna. Bilden togs på nyårsdagen.Foto: Mark Baker/AP/TT

Tennisturneringen Canberra International, som inleds i början av nästa vecka, tvingas byta spelort.

I stället för i den rökdrabbade australiska huvudstaden – till följd av de omfattande terrängbränderna i närheten – kommer turneringen att hållas i Bendigo.

Annons

"Spelarnas, fansens, frivilliga, personal och intressenters hälsa är hela tiden vår högsta prioritet", säger Kim Kachel, vd för australiska tennisförbundet, i ett pressmeddelande.

Det är första gången ett liknande beslut tas, enligt pressmeddelandet. Många spelare använder turneringen som en uppvärmning inför Australian Open senare i januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons