Annons
Nyheter

Brittisk polis beslagtog över 700 skjutvapen

Storbritannien • Publicerad 9 juli 2023
Storbritanniens nationella polismyndighet (NCA) fick tag på majoriteten vapnen vid Storbritanniens gräns. Arkivbild.
Storbritanniens nationella polismyndighet (NCA) fick tag på majoriteten vapnen vid Storbritanniens gräns. Arkivbild.Foto: Jonathan Buckmaster/AP/TT

Mer än 700 skjutvapen har beslagtagits och 74 personer har gripits i Storbritannien som ett resultat av en omfattande europeisk insats, uppger Storbritanniens nationella polismyndighet (NCA).

Insatsen är en del av en internationell utredning som inleddes för fem år sedan och som involverade Spaniens civilgarde, Europol och myndigheter i andra europeiska länder.

Annons

Insatsen inriktade sig bland annat på startpistoler som kan modifieras för att bli dödliga vapen.

– Var och en av dessa 700 skjutvapen hade potentialen att hamna i orätta händer och användas av brottslingar för att främja sina kriminella gärningar eller i värsta fall ta ett liv, säger Charles Yates, vid NCA.

Startpistoler och liknande vapen är tillåtna i flera europeiska länder, men är förbjudna att importera och inneha i Storbritannien.

Majoriteten av vapnen beslagtogs vid Storbritanniens gräns innan de kunde användas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons