Brynäs avgjorde med målexplosion

Ishockey • Publicerad 22 januari 2020
Lara Stalder gjorde två av målen när Brynäs vann över Djurgården. Arkivbild.
Lara Stalder gjorde två av målen när Brynäs vann över Djurgården. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

En sanslös målexplosion i sista perioden gav Brynäs seger och tre poäng i mötet med Djurgården i damhockeyligan SDHL.

Brynäs gjorde fem mål och vände 2–3-underläge till seger med 7–3.

Det blev svängigt värre mellan de två lagen som slåss om tredjeplatsen i serien bakom ledande HV71 och tvåan Luleå.

Brynäs gick till 2–0-ledning i första perioden, men Djurgården vände i mittperioden.

Brynäs reste sig och gick på knock i sista perioden där skyttedrottningen Lara Stalder gjorde två av målen. Schweiziskan har gjort 39 mål och 62 poäng hittills och leder både skytteligan och poängligan i SDHL.

Brynäs är sex poäng före Djurgården i kampen om tredjeplatsen.

Linköping tog tre viktiga poäng i kampen om de sista slutspelsplatserna. Toko Haruka gjorde två mål när SDE besegrades på bortaplan med 3–0. Linköping passerade Leksand och gick upp till sjunde plats. Laget har nio poängs marginal ned till nian Modo med sex omgångar kvar. De åtta första lagen går till slutspel.