Annons

Bulgarisk minister avgår efter vattenkris

Bulgarien • Publicerad 10 januari 2020
Bulgariens premiärminister Bojko Borisov pressas av oppositionen för den svåra vattenkrisen i staden Pernik, som på fredagen fick miljöminister Neno Dimov att avgå. Arkivbid.
Bulgariens premiärminister Bojko Borisov pressas av oppositionen för den svåra vattenkrisen i staden Pernik, som på fredagen fick miljöminister Neno Dimov att avgå. Arkivbid.Foto: Geoffroy van der Hasselt/AP/TT

Bulgariens miljöminister Neno Dimov har avgått efter att ha suttit frihetsberövad under ett dygn med anledning av en skandal kring vattenförsörjningen i Pernik. Stadens drygt 70 000 invånare har haft kraftigt begränsad tillgång till vatten under runt två månader.

Kritiker har anklagat Dimov för att inte ha vidtagit nödvändiga åtgärder för att förhindra att den damm som förser Pernik med dricksvatten sinar. Regeringen har tidigare sparkat chefen för den lokala vattenmyndigheten.

Annons

En utredning pågår om miljödepartementets hantering av krisen.

Dimov frihetsberövades och förhördes i torsdags efter polistillslag på hans departement och på lokala myndigheter i Pernik.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons