Annons
Nyheter

Byggnads stämmer lettiskt företag

Ekonomi • Publicerad 12 juli 2021
Nästan 100 lettiska byggnadsarbetare fick för låg lön – och varken ersättning eller pension. Arkivbild.
Nästan 100 lettiska byggnadsarbetare fick för låg lön – och varken ersättning eller pension. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Fackförbundet Byggnads drar det lettiska företaget APM Construction Sia inför arbetsdomstolen och stämmer företaget på 34 miljoner kronor. Detta efter en granskning som visat att 96 byggnadsarbetare från Lettland fått för låg lön och ingen ersättning eller pension. Totalt ska det handla om 200 000 timmars arbete under 2019–20.

"Det här företaget har fuskat på punkt efter punkt och tjänat gigantiska pengar på kuppen. Det här är en stor stämningsansökan, ändå ser vi bara toppen på isberget. Det här borde bli en väckarklocka för alla seriösa aktörer i branschen", säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons