Nyheter

Chaufför åtalas efter allvarlig skolbussolycka

Australien • Publicerad 17 maj 2023
21 barn, mellan fem och elva år gamla, fördes till sjukhus efter tisdagens olycka. Arkivbild.
21 barn, mellan fem och elva år gamla, fördes till sjukhus efter tisdagens olycka. Arkivbild.Foto: AuBC/CHANNEL 7/CHANNEL 9

Den lastbilschaufför som låg bakom tisdagens svåra olycka när han körde in en skolbuss utanför Melbourne åtalas för vårdslös körning.

Det var på eftermiddagen, lokal tid, som skolbussen med 45 barn blev påkörd bakifrån och välte.

21 barn, mellan fem och elva år gamla, fick föras till sjukhus. Sju av dem skadades allvarligt, vissa så pass svårt att de tvingats amputera kroppsdelar, och ett barn vårdas fortfarande på intensiven.

Enligt chefspolisen Michael Cruse kan fler åtalspunkter komma mot den 52-årige lastbilschauffören. Han passar även på att hylla dem som snabbt var på plats och hjälpte till vid olyckan.

– Vissa av skadorna var väldigt obehagliga och den traumatiska scenen måste vara svår att komma över för dem som passerade förbi. Men att ändå ha agerat som de gjorde är verkligen beundransvärt, säger Michael Cruse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.