Annons

City-stjärnan: Liverpool kan få PL-titeln

Två segrar från att vinna Premier League.
Nu kan Liverpool få segerpokalen, tycker Manchester Citys Ilkay Gündogan.
Fotboll • Publicerad 29 mars 2020
Manchester Citys Ilkay Gündogan. Arkivbild.
Manchester Citys Ilkay Gündogan. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Liverpool var bara sex poäng från att vinna den engelska högstaligan för första gången på 30 år när coronaviruset avbröt fotbollssäsongen.

För närvarande är det oklart om Premier League kommer att kunna återupptas, men en som inte skulle ha något emot att avbryta ligaspelet helt och hållet – och därmed överlämna segerpokalen till den överlägsne serieledaren – är Manchester Citys tyske mittfältare Ilkay Gündogan.

Annons

– Det skulle vara okej för mig. Du måste vara sportslig, säger han till den tyska tv-kanalen ZDF enligt fotbollssajten Goal.

Kan sänka lön

Samtidigt säger 29-åringen att han heller inte skulle ha något emot att gå ner i lön och bidra till att samla in pengar för att hjälpa lag i de lägre engelska divisionerna att överleva ekonomiskt.

– Självklart skulle jag tycka att det vore okej. Givetvis. Lagen i de lägre ligorna har det inte enkelt, säger Gündogan.

Så sent som på lördagen uttryckte sig Aleksander Ceferin, ordförande för det europeiska fotbollsförbundet Uefa, hoppfullt gällande möjligheten att fullfölja de europeiska ligaspelen i sommar.

– Vi skulle kunna börja igen i mitten av maj, i juni eller till och med slutet av juni, sade han till italienska tidningen la Repubblica.

"Liverpool förlorar"

En högt uppsatt företrädare för en Premier League-klubb, som ville vara anonym, har däremot sagt att det är otänkbart att spela klart säsongen på grund av virusspridningen.

– Det är en världsomfattande pandemi. Vi får börja om igen och det kommer att vara några få som förlorar på det, Liverpool, absolut. Men på det stora hela spelar det ingen roll. Man får börja om från början, sade personen till The Athletic.

Med en match mer spelad och nio omgångar kvar leder Liverpool Premier League med 23 poängs försprång till tvåan och regerande mästaren Manchester City.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons