Annons
Nyheter

Coop öppnar alla butiker i morgon

Handel • Publicerad 7 juli 2021
Under torsdagen väntas alla butiker kunna öppna efter it-attacken. Arkivbild.
Under torsdagen väntas alla butiker kunna öppna efter it-attacken. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Efter fredagens it-attack som tvingade Coop att stänga alla sina butiker har ett hundratal tekniker arbetat med att starta om kassa för kassa i butik efter butik. Under torsdagen räknar matkedjan med att alla butiker äntligen ska kunna öppna.

– Inte alla kassor i varje butik dock. Vi har prioriterat att kunna öppna fler butiker, säger presschef Helena Esscher.

Annons

Exakt tid för när alla butiker har öppnat går inte att säga. Inte heller vad det har kostat för de butiker som behövt hålla stängt längst.

– Allt fokus har varit på att få igång alla butiker, men det är klart att det är stora kostnader förknippat med att ha en butik stängd i flera dagar, säger Helena Esscher.

Coop och ytterligare drygt 15 andra drabbade har lämnat in polisanmälan efter helgens it-attack, meddelar polisen på sin hemsida. Samtidigt uppmanar man fler som drabbats att anmäla och att inte betala några lösensummor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons