Annons

Corona-memes tynger rysk nättrafik

Ryssland • Publicerad 27 mars 2020
Ryssar köar för testa sig för covid-19 i Moskva, samtidigt som de använder sina mobiltelefoner.
Ryssar köar för testa sig för covid-19 i Moskva, samtidigt som de använder sina mobiltelefoner.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Modevisningar med uppburna handspritflaskor. Gulliga djur som visar hur man tvättar tassarna. Oändliga varianter av pyjamaskontoret och dess arbetare.

I viruspandemins spår översvämmas sociala medier av humoristiska så kallade memes och virala videos. I Ryssland delas dessa så till den grad att landets största telekombolag nu vädjar till sina kunder att sluta – annars riskerar nätet att överbelastas.

Annons

Avstå från att skicka runt "roliga men tunga videos" via messenger till dussintals kontakter, vädjar Alexej Korjya, chef för telecombolaget MTS, i ett uttalande.

"Det är viktigt med memes och att hålla det goda humöret uppe, men det är också viktigt att vara ansvarsfull rörande hur man använder online-material", säger han.

MTS, som har 80 miljoner kunder i Ryssland, har märkt en avsevärd ökning av onlinetrafiken sedan coronaviruspandemin startade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons