Annons

Provtagning: Skånetrafiken inför drive-in-prov

Skånetrafiken satsar på provtagningsresor. Personer i riskgrupperna körs till sjukhusen och vårdpersonal kommer ut i bilen och tar prov.
Skåne • Publicerad 27 mars 2020
Sjukvårdspersonal kommer ut i bilen och tar prover.
Sjukvårdspersonal kommer ut i bilen och tar prover.Foto: Staffan Lindbom

Nu inför Skånetrafiken en tidsbegränsad åtgärd för att värna om personer i riskgrupper och försöka minimera smittspridningen. Drop-in-proven gäller serviceresekunder.

– Vi behöver arbeta aktivt med åtgärder och säkerhet i den svåra och utsatta situation vi befinner oss i. Tillsammans med sjukvården och trafikföretagen hjälps vi åt att minimera riskerna för våra kunder, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor, i ett pressmeddelande.

Annons

Provtagningsresor innebär att kunden transporteras till en vårdinrättning. Sjukvårdspersonal går ut och genomför provtagning i fordonet så att kunden snabbt kan åka hem igen.

– Denna lösning har arbetats fram för att undvika att personer, som ingår i riskgrupper, ska vistas i väntrum i onödan. De ska inte behöva skrivas in på akutmottagningen och ta sjukvårdspersonalens resurser i anspråk när belastningen är hög, säger Titti Unosdotter.

Sedan tidigare är det klart att Skånetrafikens serviceresor i mån av plats erbjuder sina resenärer att resa ensamma i fordonen. Beslutet gäller fram till och med den 25 april, men kan komma att förlängas.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons