Annons
Nyheter

Coronautbrott på festival – över 80 smittade

Coronaviruset • Publicerad 11 augusti 2021
Fler än 80 personer smittades med covid-19 vid ett evenemang på en kursgård i Värmland. Nu finns en oro för att smittan kan ha spridits vidare. Arkivbild.
Fler än 80 personer smittades med covid-19 vid ett evenemang på en kursgård i Värmland. Nu finns en oro för att smittan kan ha spridits vidare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Minst 82 personer har smittats med covid-19 i samband med en festival på en kursgård i Värmland.

Omkring 500 personer deltog i festivalen, som hölls för två veckor sedan.

Annons

Region Värmland befarar att alla deltagare kan ha exponerats för smittan, och att de sedan kan sprida den ut i samhället.

– Det är allvarligt eftersom det är ett stort antal personer, säger Anna Skogstam, smittskyddsläkare i regionen, till P4 Värmland.

När utbrottet blivit känt, stoppades aktiviteter på kursgården. En festival blev inställd, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Gårdens campingaktiviteter stängdes för resten av sommaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons