Annons
Nyheter

Covid stängde marknad – många djur dog

Katter och hundar, fåglar och kaniner. Hundratals djur gick en plågsam död till mötes när Dhakas största djurmarknad stängdes på grund av covidrestriktioner.
Bangladesh • Publicerad 15 juli 2021
Kaniner och andra djur dog efter att en marknad i Bangladeshs huvudstad Dhaka tvingades stänga till följd av covidrestriktioner.Foto: Michael Probst/AP/TT

Uppskattningsvis 400 fåglar och dussintals hundar, katter, kaniner och marsvin ska ha strukit med sedan marknaden stängde den 1 juli, enligt en talesperson för djurmarknaden, Katabon. De flesta djuren har kvävts till döds eller dött av värmeslag.

Efter att djurens död uppmärksammats i landets medier beslutade myndigheterna i onsdags att de trånga små djuraffärerna skulle få ha dörrarna öppna åtminstone två timmar på morgonen och två timmar på eftermiddagen.

Annons

Djurrättsaktivister har reagerat med ilska och upprördhet. De menar att djurmarknaderna borde förbjudas helt och hållet eftersom djuren – pandemin oaktat – anses leva under oacceptabla förhållanden.

– Ställen som Katabon borde inte få finnas överhuvudtaget, säger Rubaiya Ahmad vid djurrättsorganisationen Obhoyaronno till AFP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons