Cyklister får böta för tur på militärområde

Brott • Publicerad 3 oktober 2019
Två kvinnor som cyklade in på militärt skyddsområde döms att betala 750 kronor var i böter. Arkivbild.
Två kvinnor som cyklade in på militärt skyddsområde döms att betala 750 kronor var i böter. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två kvinnor i 60-årsåldern som var ute och cyklade i maj tog en genväg genom ett militärområde i Skövde. Nu bötfälls de för obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Kvinnorna hade inte varit i området på många år, men mindes att man kunde cykla igenom det på den tiden. De tog sig in genom en olåst grind, och trodde att cykelbanan även nu fortsatte över militärområdet. Men på andra sidan av området gick det inte att komma ut.

På väg tillbaka mot grinden cyklade kvinnorna vilse och tog kontakt med en militärpolis för att fråga om vägen.

Skaraborgs tingsrätt anser att kvinnorna borde ha sett någon av de gula förbudsskyltarna och reagerat på att området var inhägnat, även om en grind stod olåst. De döms att betala 750 kronor var i böter. Rätten anser att dagsböter vore "alltför strängt".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.