Annons
Nyheter

Dadgostar står fast vid hot mot Löfven

Politik • Publicerad 20 september 2020
– Vi har tolererat den här statsministern med vi har gjort det med två väldigt tydliga löften, sade Nooshi Dadgostar i SVT:s Agenda. Arkivbild.
– Vi har tolererat den här statsministern med vi har gjort det med två väldigt tydliga löften, sade Nooshi Dadgostar i SVT:s Agenda. Arkivbild.Foto: 

Nooshi Dadgostar, sannolikt Vänsterns nya partiledare, står fast vid löftet att försöka fälla regeringen om marknadshyror och de aviserade förändringarna i arbetsrätten drivs igenom.

– Det är ingen nyhet för regeringen. Om de går fram med ett sådant förslag, då provocerar de fram ett misstroende riktat mot statsministern, sade Dadgostar i en intervju i SVT:s Agenda på söndagskvällen.

Annons

På frågan om hon står fast vid löftet även om hon blir ny partiledare svarade hon: "Ja, självklart."

– Vi har sagt att vi kan tolerera Stefan Löfven som statsminister, men vi kan inte gå med på att man chockhöjer människors hyror och försämrar anställningstryggheten så kraftigt som man vill göra, sade Dadgostar, i dag vice partiordförande.

I slutet av oktober håller Vänsterpartiet kongress och hon väntas då väljas till partiordförande efter Jonas Sjöstedt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons