Annons

Dahlin femma på personbästa i GP-dressyren

Scandinavium i Göteborg – det är där det händer för Sandra Dahlin, 32.
För 17 år sedan vann hon stoet Dynastie på en lott hon slantade upp en guldtia för.
Nu är hon tillbaka på avkomman Ichi och debuterade i världscupen med att sätta personbästa i GP-dressyren.
Ridsport • Publicerad 21 februari 2020
Sandra Dahlin är tillbaka i Scandinavium – och debuterade i världscupen med personbästa i GP-dressyren.
Sandra Dahlin är tillbaka i Scandinavium – och debuterade i världscupen med personbästa i GP-dressyren.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Dahlin kunde inte sluta le medan Ichi dansade fram på fibersanden. Publiken var med på noterna. När halten kom sparade inte åskådarna på jublet och applåderna.

Dahlin fick 73,870 procent av domarna och ekipaget klev direkt upp i ledningen.

Annons

I ena korthörnan stod förbundskaptenen Bo Jenå. Han log också. Och applåderade. Valet att satsa på 32-åringen från Sala gav resultat direkt.

"Jättenöjd"

Sandra Dahlin och Ichi klev in, slutade femma och blev dessutom bästa svenska ekipage.

– Jag är jättenöjd. Superglad. Det roligaste är att det fortfarande finns mycket att hämta. Det känns bra dagen innan küren, säger Dahlin till SVT.

Natalie Oldfors och Mickey M landade på 71,674 – även det personbästa. Paulinda Friberg och Di Lapponia fick 69,478 medan Jeanna Högberg och Duendecillo stannade på 68,261 procent.

Världsstjärnan Cathrine Dufour var tungt tippat favorit, men Cassidy snubblade rejält tidigt i programmet och hade inte råd med några fler misstag. I stället kom de slag i slag. Den redan dåliga dagen blev knappast bättre av Dufour red fel.

Men danskan gav inte upp.

Ekipaget vann dubbelt i Stockholm i slutet av förra året. Nu kom de trea på 76,348. Vinnande tysken, världstian Benjamin Werndl på Daily Mirror, hade 77,587 och tvåan, brittiskan Charlotte Fry på Dark Legend, stannade på 76,431.

Samtliga svenska ekipage tog sig vidare till lördagens kür, där världscuppoängen delas ut.

Ingen från EM med

Alla fyra svenska ryttare som tog EM-bronset i Rotterdam i augusti saknas i Scandinavium. Tre avstod – en tvingades lämna återbud. Bo Jenå förklarar:

– Jag hade verkligen velat se Antonia Ramel här. Hon har en väldigt bra kür, men så är det, de ska vara friska också.

Annons

Brother de Jeu drabbades nyligen av en hovböld. Ramel hade inget annat val än att stryka sig från världscupkvalet på hemmaplan.

Patrik Kittel var på plats i torsdags – men då handlade det om att delta i medieutvecklingsmöte med Sveriges olympiska kommitté. Några hästar hade han inte med sig. De får vila i väntan på andra uppdrag.

Satsar på Hagen

– Han har valt att åka till Doha och lagt ned världscupfinalen i Las Vegas. Han vill spara hästarna för att kunna rida i Hagen, den första utomhustävlingen i slutet av april som är viktig för oss. Vi är överens om det. Juliette Ramel satsar också på Hagen och därför är hon hemma. Therese Nilshagen har rest omkring och gjort bra resultat och även hon satsar på Hagen.

TT: Är det någon som satsar mot världscupfinalen?

– Det beror på vad som händer här. Den som har mest poäng är Natalie Oldfors. Vi får se hur många poäng det blir och hur det går, säger Jenå.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons