Annons
Nyheter

Dan Eliasson: "Min resa var nödvändig"

Coronaviruset • Publicerad 2 januari 2021
Dan Eliasson är generaldirektör för MSB. Arkivbild.
Dan Eliasson är generaldirektör för MSB. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Dan Eliasson, har kritiserats för sin resa till Kanarieöarna under julhelgen. Nu förklarar han sitt agerande i en intervju med Expressen.

– Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj. Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig, säger myndighetschefen till Expressen.

Annons

Dan Eliasson säger att han förutom semesterfirande även arbetat på distans från Kanarieöarna.

– Jag har varit i kontakt med jobbet varje dag under min frånvaro. Och jag har lett möten, både interna och externa härifrån, säger han till Expressen.

MSB har ansvaret för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar. Dan Eliasson har lett myndigheten sedan 2018.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) var på lördagseftermiddagen, enligt hans pressekreterare, inte tillgänglig för att svara på några frågor om regeringens förtroende för Dan Eliasson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons