Annons

Daniel Kindberg utreds för mutbrott

Brott • Publicerad 10 januari 2020
Daniel Kindberg utreds för mutbrott som ska ha begåtts under hans tid som vd i det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Arkivbild.
Daniel Kindberg utreds för mutbrott som ska ha begåtts under hans tid som vd i det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

Östersunds FK:s tidigare ordförande utreds för misstänkt mutbrott av Riksenheten mot korruption. Det misstänkta brottet ska ha begåtts när Daniel Kindberg var vd för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Bakom polisanmälan står Östersunds kommun via sitt bolag Rådhus AB, skriver Östersunds-Posten.

Kommunen hade också anmält Kindberg för trolöshet mot huvudman i samband med en markaffär i Östersund. Den delen av utredningen lades dock ner på onsdagen av åklagaren Martin Bresman, skriver tidningen.

Annons

– I den delen har vi gjort en grundlig utredning och kunnat konstatera att bevisningen inte räcker för att kunna förvänta sig en fällande dom, säger Martin Bresman till TT.

Han säger att det dock finns andra delar av förundersökningen som fortsätter.

– Exakt vad vi utreder och vilka som misstänkta är uppgifter som omfattas av förundersökningssekretess. Men förundersökningen gäller mutbrott, säger Martin Bresman.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons