Annons
Nyheter

Danmarks försvarsminister tar paus

Danmark • Publicerad 6 februari 2023
Danmarks försvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), här i Lettland i januari, är sjukskriven.
Danmarks försvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), här i Lettland i januari, är sjukskriven.Foto: Mads Claus Rasmussen

Jakob Ellemann-Jensen, partiledare för Venstre och Danmarks försvarsminister, blir borta från politiken på obestämd tid, det skriver han själv på Facebook

Ellemann-Jensen sjukskrevs förra veckan efter att ha känt sig illamående och svimfärdig.

Annons

"Jag har alltid varit typen som gör mitt jobb och därför var jag inställd på att komma tillbaka direkt. Men nu när det har gått några dagar inser jag att jag inte är redo", skriver han och fortsätter "Jag behöver koppla ur en stund och ta ledigt".

Statsminister Mette Frederiksen (S) säger att hon stödjer honom i beslutet.

"Hans kropp har skickat tydliga signaler, och det ska man ta allvarligt på", skriver hon på Facebook och fortsätter: "Man kan inte vara både pappa, försvarsminister och partiledare om man inte mår bra".

Elleman-Jensen ersätts i regeringen av ekonomiminister Troels Lund Poulsen, även han från Venstre, och som partiledare av vice ordförande Stephanie Lose.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons