Annons

Danmarks uttåg kan ta död på publikfesten

Handbolls-EM blev ett fiasko för Danmark.
Leder det till att publikfesten i mellanrundan i Malmö arena dör?
Handboll • Publicerad 15 januari 2020
Danska fans på läktaren i Malmö arena under det första gruppspelet. Arkivbild.
Danska fans på läktaren i Malmö arena under det första gruppspelet. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Stornationen Danmark är sensationellt utslaget ur handbolls-EM redan innan mellanrundan. Det innebär även en risk att stolar kommer att gapa tomma i Malmö arena när nästa fas av turneringen rullar vidare med start på fredag.

En stor del av biljetterna till de fyra matchdagarna är nämligen köpta av danska handbollssupportrar.

Annons

– Jag tror att det blir en publikfest ändå. Vi har vårt svenska handbollslandslag som kommer ner till Malmö och man ska inte ta bort den vinkeln på det heller, säger Krister Bergström, som är vd för den svenska delen av EM-organisationen.

– Sedan tycker vi givetvis att det är tråkigt att våra danska bröder och systrar inte får se sitt eget handbollslandslag i Malmö. Det tycker ju alla som älskar handboll. Det är ändå de regerande världsmästarna och olympiska mästarna.

"Jämn fördelning"

Exakt hur många danska supportrar som har köpt biljetter till mellanrundan kan Bergström inte svara på. Förra veckan uppgav han dock för TT att runt hälften av de vid den tidpunkten sålda biljetterna hade köpts av danskar. Den andra hälften hade köpts av svenskar.

– Så är det fortfarande. Det har varit en jämn fördelning mellan de båda nationerna när det gäller köp av biljetter, säger Bergström.

Under det första gruppspelet har de danska supportrarna dominerat fullständigt i Malmö arena. Den stora majoriteten av de rödvida supportrarna stannade även kvar när Danmark fick avsluta gruppspelet med en betydelselös match mot Ryssland.

Frågan är dock om Sverige, Norge, Island, Ungern, Slovenien och Portugal kommer att locka danskarna över sundet i mellanrundan.

– Vi hoppas att våra danska handbollsvänner fortsatt är intresserade av att se världshandboll. Vi ser positivt på att ha en fylld Malmö arena, oavsett vilka lag som har gått dit. Det kommer bli en härlig blandning av olika nationer och nu ser vi att även de norska handbollsfansen köper biljetter, säger Bergström.

Får behålla biljetterna

TT: Är det slutsålt?

– Nä, det är inte slutsålt. Det finns massa biljetter kvar att köpa.

TT: Kan danskar återlösa sina biljetter?

– Nä, köpt är köpt, säger Krister Bergström.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons