Danske Banks filial i Tallinn likvideras

Ekonomi • Publicerad 1 oktober 2019
Danske Bank likviderar estnisk filial. Arkivbild
Danske Bank likviderar estnisk filial. ArkivbildFoto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Danske Banks filial i Tallinn, Estland, befinner sig i så kallad likvidation, meddelar banken i ett pressmeddelande. Nedläggningen av filialen kommer efter att estniska myndigheter i kölvattnet av en gigantisk penningtvättskandal i februari begärde att den skulle stängas.

"Danske Bank har nu upphört med alla sina bankaktiviteter i Estland i enlighet med avtalet med estländska finansinspektionen", skriver Danske Bank.

Kvarvarande bankaktivitet som tidigare bedrevs på kontoret i Tallinn har flyttats till andra delar av Danske Bank och alla skyltar och logotyper i Tallinn kommer att vara nedmonterade inom några dagar.

Danske Banks misstänkta transaktioner i Estland beräknas ha uppgått till 200 miljarder euro under åren 2007–2015. Härvan utreds fortfarande av myndigheter i flera länder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.