Annons
Nyheter

De vill slopa förskoleavgift under pandemin

Föräldrar i Åre kommun som väljer att inte ha sina barn på förskola kan få sin förskoleavgift slopad nästa år, rapporterar .
Coronaviruset • Publicerad 10 december 2020
I Åre kommun vill man att föräldrar som håller sina barn hemma under pandemin ska få sin förskoleavgift slopad. Arkivbild.
I Åre kommun vill man att föräldrar som håller sina barn hemma under pandemin ska få sin förskoleavgift slopad. Arkivbild.Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB/TT

Förslaget kommer från Åre kommun i en tid då drygt 30 procent av förskolepersonalen är frånvarande på grund av covid-19.

Annelie Thelin, verksamhetschef för Åre kommuns förskolor, säger att idén om slopad avgift väcktes bland föräldrar redan i våras, då många självmant valde att hålla barnen hemma på grund av exempelvis distansarbete.

Annons

– Det kom fler som frågade efter det. Då började vi se över det och insåg att det skulle vara en bra möjlighet att avlasta verksamheten när vi har det tufft, säger Annelie Thelin till radion.

För att få sin avgift slopad måste förskolebarnen stanna hemma minst en månad åt gången, och frånvaron måste anmälas i förväg. Förslaget är att åtgärden ska gälla från januari 2021 till och med juni, med möjlighet till förlängning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons