Annons
Nyheter

Debatt flyttas – Andersson fortfarande sjuk

Statsminister Magdalena Andersson (S) har fortfarande covidsymtom.
Därför ställs nu partiledardebatten i TV4 på måndag in.
Politiken • Publicerad 22 januari 2022
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) har varit sjuk i covid. Arkivbild.
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) har varit sjuk i covid. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"Statsministern jobbar på hemifrån men har fortfarande symtom, därför kan hon tyvärr inte vara med i en partiledardebatt på måndag", uppger hennes pressekreterare Darina Agha.

TV4 skulle ha hållit årets första direktsända TV-partiledardebatt på måndag kväll. Men nu skjuts debatten fram, uppger TV4 för TT.

Annons

"Vi har beslutat att flytta fram den stora debatten i TV4 två veckor på grund av smittläget. Det är oklart om statsminister Magdalena Andersson kan delta, och läget är överlag skakigt. Vi hoppas att situationen är lite stabilare längre fram, säger Viveka Hansson, programdirektör TV4, i ett uttalande.

"Statsministern har ett stort ansvar, och en debatt där hon inte kan ansvarsutkrävas blir svagare", säger Hansson vidare.

Debatten flyttas till den 7 februari.

"Statsministern ser fram emot debatten den sjunde februari", skriver Anderssons pressekreterare

Den 14 januari blev det känt att Magdalena Andersson testat positivt för covid-19. Två dagar tidigare hade hon deltagit i riksdagens partiledardebatt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons