Annons
Nyheter

Debattörer: Förbjud rasistiska organisationer

Politik • Publicerad 6 december 2020
Förbjud nazistiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen, uppmanar fyra debattörer på SvD:s debattsida. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Sverige bör följa Finlands exempel och förbjuda rasistiska och nazistiska organisationer, skriver representanter för fyra judiska organisationer på Svenska Dagbladets debattsida.

Sedan det finländska förbudet bekräftades av landets högsta domstol har "högerextrema aktioner så gott som helt upp­hört i Finland, vilket har gjort att den judiska minoriteten känner sig tryggare", skriver de fyra, som bland annat representerar World Jewish Congress och Judiska centralrådet i Sverige.

Den svenska regeringen har tillsatt en utredning som undersöker om rasistiska organisationer ska förbjudas. Utredningens resultat ska presenteras i februari nästa år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons