Dennerby lämnar Nigeria – som missar OS

Nu är det klart.
Sveriges förre förbundskapten i fotboll, Thomas Dennerby, lämnar Nigerias landslag.
Fotboll • Publicerad 8 oktober 2019
Thomas Dennerby ger instruktioner under Nigerias VM-match mot Norge i somras. Arkivbild.
Thomas Dennerby ger instruktioner under Nigerias VM-match mot Norge i somras. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Dennerby ledde Nigeria till åttondelsfinal i VM i somras. Men efter OS-kvalmatchen mot Algeriet i september lämnade svensken "Super Falcons", för att inte återvända.

I samband med måndagens OS-kvalmatch mot Elfenbenskusten, bekräftade Nigerias fotbollsförbund att Dennerby slutat.

– Före matchen sade Thomas Dennerby upp sig. Nu måste förbundet hitta en lösning, sade Ibrahim Gusau, styrelseledamot i fotbollsförbundet, till Besychoisesports.com.ng.

Utan Dennerby vid rodret lyckades Nigeria bara få 1–1 mot Elfenbenskusten och kan därmed inte längre ta en plats till OS i Tokyo nästa år.

Gusau säger att det påverkade laget att inte Dennerby var med. Christopher Danjuma ledde laget i Dennerbys frånvaro.

– Ledarstaben gjorde sitt bästa. Väldigt snart ska styrelsen ha hittat en ny förbundskapten.

Enligt medieuppgifter i september hade Dennerby problematiska arbetsförhållanden, att förbundsledningen lade sig i hans arbete. Dennerby, som då fortfarande förhandlade med Nigerias fotbollsförbund, sade diplomatiskt till TT att problemen rörde sig om "tekniska detaljer om hur man ska sköta ett landslag."

Dennerby och hans assisterande förbundskapten Jörgen Petersson, som också slutat, hade kontrakt över OS 2020.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.